Orremilå 2015 – sololøp og pers i liten kuling og regn!

Distanse:10.000 meter Tid:43:46 (?) Fart:4:21/km Snittpuls:ca 166/87% Suffer score:125 (Strava) Vær:Sterk vind, kaldt, konstant regn Temperatur:5 grader Vind:11 m/s fra sør Sko:Asics Kayano 20 (450 km) Klær:2XU lang termotights, langarmet teknisk med Spirit teknisk T-skjorte oppå, buff i hals, lue, sportsbriller

Forberedelser, plan og mål

Ut fra værutsiktene, hadde jeg egentlig ikke de helt store ambisjonenene. Sub-44 burde være mulig, men pga værforholdene regnet jeg med at selv 45 minutter ville bli tøft. Så planen ble å ta det rolig i motvinden, første km, ca 4:50-tempo, for så å prøve å øke til 4:30, og gjerne litt raskere i medvinden nordover, slik at 45 minutter var oppnåelig.

Start-forbi Salteskogen (0–2 km)

Det var ufyselige forhold, så holdt meg innendørs til like før start og droppet oppvarming. Veldig mange sprang veldig fort i begynnelsen, men jeg la meg selv på et nokså rolig tempo. Etter rundt 500 meter hadde det stabilisert seg, folk hadde omtrent funnet sine plasser i feltet, og herfra til mål var det ikke en eneste som sprang forbi meg. Dessverre startet jeg litt vel forsiktig, og de jeg var sammen med løp saktere enn mine planer, så istedet for å finne en god rygg å legge seg bak, så måtte jeg fram i vinden og begynne å avansere i feltet. Pulsen var behagelig lav på rundt 150, så jeg følte jeg hadde god kontroll. 4:40 på første km. Vinden var litt roligere rundt Salteskogen, og jeg tok igjen mange allerede her. Ned til 4:27 på 2. km.

Salteveien vestover (3–5 km)

Etter Salteskogen gikk ruten vestover, som betydde mest sidevind, men også litt motvind. Feltet var mer spredt, men jeg var fin i formen, og tok sakte men sikkert igjen en etter en, dette gjorde godt for motivasjonen, jeg var i fint driv. Noen forsøkte å henge seg på bak meg, og hang på en stund, men måtte til slutt slippe. Slikt gir ekstra motivasjon. km-tider på 4:20, 4:17 og 4:28/km. Gjennomsnittet var nå under 4:30, og jeg lå godt i rute for å komme under 45 minutter, så det var bare å gi gass.

Nordsjøveien nordover (5–8 km)

Endelig medvind, og det var godt. Tempoet gikk ennå litt opp. Det var endel folk framfor som det ble motiverende å ta igjen og så forbi. Også her prøvde noen å henge, uten å klare det veldig lenge. I medvinden gikk farten opp, til km-tider på 4:14, 4:11 og 4:10/km. Rett før vi svingte av fra Nordsjøveien tok jeg igjen den siste jeg tok igjen på dette løpet.

Østover til mål (8–10 km)

Vinden kom mest fra siden, men også imot nå. Det var et godt stykke fram til neste og jeg hadde ikke den store motivasjonen til å ta han igjen, men tok likevel gradvis innpå. Det gikk mest på autopilot nå, kjøre på, uten å ta meg helt ut, for å sikre sub-44, som så ut til å ligge i betryggende rekkevidde. Målet dukket opp litt raskere enn forventet, så det ble ikke noe særlig sluttspurt ut av det. km-tider på 4:17 og 4:27/km.

I etterkant

Totalt sett er jeg veldig fornøyd, selv med solid vind, og uten noen gode rygger å ligge bak, så gikk løpet over all forventning. Trolig fordi jeg begynte ekstra rolig også, så hadde jeg mye å gå på, og ble egentlig aldri skikkelig sliten, så dette var en veldig positiv opplevelse, etter å ha hatt noen litt bob-bob resultater i siste løpene.

Strava rapport

Andre som har skrevet om løpet

Kommentarer


Copyright Steffen Thorsen 2014 steffen@thorsen.priv.no